"Siamáci nejsou králíci, ale vášeň!"


Klubová výstava Ku-R-Si 1.11.2014 Křenovice u Slavkova

04.11.2014 07:15

V prvním listopadovém dni uspořádal klub KuRSi svoji každoroční klubovou výstavu v příjemném chovatelském areálu v Křenovicích u Slavkova.

Výstava byla pořádána souřasně se speciálkami králíků s rhönskou kresbou a anglických strakáčů. Spojení speciálních výstav těchto tří klubů se letos konalo již podruhé. Společným záměrem je střídat místa konání mezi Moravou a Čechy, takže příští rok se výstava přesune opět do jihočeské Blatné (10.10.2015).

Klub chovatelů kuních, ruských a siamských králíků vystavil úctyhodné množství kusů těchto řídce chovaných plemen.

Kuní hnědý                        6 kusů

Kuní modrý                        13 kusů

Kuní bílopesíkatý hnědý    2 kusy

Kuní bílopesíkatý modrý    5 kusů

Siamský žlutý                    21 kusů

Siamský modrý                   9 kusů

Ruský černý                       30 kusů

Ruský modrý                      10 kusů  

 

Celkem ze všech tří klubů bylo vystaveno 271 kusů králíků. Posuzování králíků prováděli posuzovatelé Jaroslav Přibyl, Petr Fasora, Dana Caithamlová, Jiří Jahoda a Stanislav Kulanda.

Šampiony klubu se stali Kum Stanislav Kulanda, Kubíh Kňobort Stanislav, Kubím Lakomý Oldřich, Rč Vaněček Miroslav. Součástí klubové výstaby byla i schůze klubu, kde se sešlo 12 ze současných 14 členů.

Moje osobní výsledky zapadly do průměru. Pozitivem však bylo rozšíření mé chovné základny o 1.1 siamských žlutých. Sameček je vynikající v typu, tvaru a srsti. Je to homozygot, tudíž na výstavě nebyl klasifikován, ale v chovu si svoje odpracuje.

—————

Zpět